Τετάρτη

ΕΣΥ-Μέρος α'


-ΨΙΤ! ΕΣΥ
-ΕΓΩ?
-ΟΧΙ. ΕΣΥ
-ΕΣΥ?
-ΝΑΙ. ΕΣΥ*



Το γλεπόκι το βασανίζει a-μυγδαλίτιδα. Τα συμπτώματα είναι δυσκολία κατάποσης, πυρετός, ατονια και μυθριδατισμος. Ο μονος τροπος για να γινει καλα:



Η σχέση του γλεποκίου με την συγκεκριμένη αντιβίωση είναι αυτό που λέμε σχέση ζωής και θανάτου. Αν σταματήσει να την παίρνει, η φαρμακοβιομηχανία που την παράγει θα κλείσει, πολλοί εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο και δεν θα έχουν χρήματα να ταΐσουν τα μούλικά τους, τα οποία θα αναγκαστούν να βγουν στα φανάρια για να ζητιανέψουν και θα τα πατήσει διερχόμενος αφηρημένος οδηγός που εκείνη τη στιγμή θα ακούει έφη θώδη στο ράδιο.

Μία εκ των φορών λοιπόν που το γλεπόκι χαπακωνόταν, και ενώ είχε ήδη τελειώσει το πρώτο κουτί αντιβίωσης και πήγαινε για το δεύτερο, τσουπ, να σου ένα μπιμπίκι στη πλάτη. Μέσα σε 2 λεπτά, είχαν εμφανιστεί άλλα τρία μπιμπίκια. Άρχισαν να εξαπλώνονται με γεωμετρική πρόοδο. Την άλλη μέρα το πρωί η πλάτη του γλεποκίου ήταν σαν παντζάρι και επειδή ως γνωστό δεν του αρέσουν τα παντζάρια, αποφασίζει να πάει σε γιατρό. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να τηλεφωνήσει στο ΙΚΑ να κλείσει ραντεβού:

Γλεπόκι: καλημέρα σας, για ραντεβού με παθολόγο…
Τηλεφωνήτρια: βεβαίως, πείτε μου τον αριθμό μητρώου σας
Γλεπόκι: 424242
Τηλεφωνήτρια: πολύ ωραία, Τρίτη, στις 17:00, στις 29 (μετά από 1,5 μήνα!)
Γλεπόκι: μα ξέρετε, είναι επείγον, πρέπει να πάω οπωσδήποτε σήμερα σε γιατρό
Τηλεφωνήτρια: ααα, λυπάμαι πολύ, αυτό είναι το νωρίτερο που μπορώ να σας κλείσω
Γλεπόκι: !
Τηλεφωνήτρια: μισό λεπτό, βλέπω εδώ ότι στο παράρτημά της Ολυμπιάδος, έχει σήμερα το απόγευμα ραντεβού
Γλεπόκι: (μα πόσο τυχερό είμαι!)
Τηλεφωνήτρια: τι ώρα θέλετε να σας κλείσω?
Γλεπόκι: (μα πόσο τυχερό είμαι!) (μπορώ και να διαλέξω?!)..

Κλείνει το ραντεβουδάκι
του, παίρνει το βιβλιαράκι του και την προκαθορισμένη ώρα βρίσκεται μπροστά στην πόρτα του ΙΚΑ. Ανεβαίνει τα σκαλιά της πολυκατοικίας για να συναντήσει έναν έρημο διάδρομο. Πουθενά ασθενείς. Άφαντοι γιατροί. Από το βάθος ακούγεται μια φωνή:

Φωνή: για τον γιατρό είστε?
Γλεπόκι: Γιατρό? Ποιον γιατρό? Δεν είναι ανθοπωλείο εδώ?

Χάπι end.

*Εθνικό Σύστημα εκμαΥλισμού

1 σχόλιο:

Παπίτσα είπε...

Η παπίτσα ψήφισε στην ψηφοφορία και περιμένει το μέρος βου (αν και η παπίτσα είναι η μοναδική που ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια, αλλά δε το μαρτυράει...).