Κυριακή

ΕΣΥ-Μέρος β'

Φωνή: για τον γιατρό είστε?
Γλεπόκι: ναι, ναι
Φωνή: περάστε από εδώ.
Το γλεπόκι μπαίνει στο οθεόςνατοκάνει ιατρείο. Ένα ιατρικό κρεβάτι έχει στην άκρη, ένα γραφείο με διαφημιστικά μπλοκάκια από φαρμακευτικές εταιρείες και ένα αθλιόφυτο. Αυτά. Μόνο. Μπαίνει η γιατρός και κάθεται πίσω από το γραφείο. Το γλεπόκι όρθιο, φορτωμένο με τα πράγματά του, μπροστά από το γραφείο.

Γιατρός: Για τον παππού σου ήρθες?
Γλεπόκι: (ε?) Όχι, για μένα
Ακολουθούν 7 δευτερόλεπτα σιωπής στη διάρκεια των οποίων το γλεπόκι αναζητά το νόημα της ύπαρξη της ζωής και προσπαθεί να βρει την ερώτηση στη μεγάλη απάντηση. Ας πάρω εγώ την πρωτοβουλία, σκέφτεται, μπορεί η γιατρός να είναι ντροπαλή στο πρώτο ραντεβού..
Γλεπόκι: Έχω αμυγδαλές. Έχουν πρηστεί εδώ και 1 εβδομάδα και παίρνω αντιβίωση
Γιατρός: Σκύψε
Τεντώνεται το γλεπόκι, σκύβει με τα μπαγκάζια του πάνω από το γραφείο και προσπαθεί να ισορροπήσει..



Γιατρός: Κάνε α
Γλεπόκι: α
Η γιατρός χώνει ένα αμφιβόλου προελεύσεως ξυλάκι στο στόμα του γλεποκίου. Το γλεπόκι κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να μείνει όρθιο με τεντωμένο το λαιμό και ένα ξυλάκι στο στόμα του, χωρίς να του πέσουν τα πράγματα.
Γιατρός: ναι, έχεις αμυγδαλές
Ουφ. Ευτυχώς που δεν ήταν σύφιλη ή μαλάρια. Περνάνε 11,2 δευτερόλεπτα στη διάρκεια των οποίων το γλεπόκι κοιτά τον τοίχο, τρώει τα νύχια του και ξύνει τη γκλάβα του. Ας ξαναπάρω εγώ την πρωτοβουλία, ξανασκέφτεται..
Γλεπόκι: Έχουν αρχίσει να ξεπρήζονται (οι αμυγδαλές)
Γιατρός: ναι, έχουν αρχίσει να ξεπρήζονται
Χμ.
Γλεπόκι: Επειδή όμως άρχισα και 2ο κουτί αντιβίωσης, μάλλον πρέπει να το τελειώσω
Γιατρός: ναι, πρέπει να το τελειώσεις
Χμ.χμ.
Γλεπόκι: έχω και κάτι εξανθήματα στην πλάτη, από την αντιβίωση μάλλον
Γιατρός: από την αντιβίωση θα είναι. Θα σου δώσω κάτι χάπια και θα φύγουν.

Συμπέρασμα:
- Αν είσαι σίγουρος από τι πάσχεις και τι φαρμακευτική αγωγή πρέπει να ακολουθήσεις, πήγαινε στο ΙΚΑ
- Αν έχεις φιλοσοφικές ανησυχίες και χρόνο στη διάθεσή σου, πήγαινε στο ΙΚΑ
- Αν θέλεις να κάνεις εξάσκηση για ζογκλέρ, πήγαινε στο ΙΚΑ

ΥΓ: Να σημειωθεί ότι σε κανένα σημείο της εξέτασης η γιατρός δεν ρώτησε τον ασθενή τι είδους αντιβίωση παίρνει!

Τετάρτη

ΕΣΥ-Μέρος α'


-ΨΙΤ! ΕΣΥ
-ΕΓΩ?
-ΟΧΙ. ΕΣΥ
-ΕΣΥ?
-ΝΑΙ. ΕΣΥ*



Το γλεπόκι το βασανίζει a-μυγδαλίτιδα. Τα συμπτώματα είναι δυσκολία κατάποσης, πυρετός, ατονια και μυθριδατισμος. Ο μονος τροπος για να γινει καλα:



Η σχέση του γλεποκίου με την συγκεκριμένη αντιβίωση είναι αυτό που λέμε σχέση ζωής και θανάτου. Αν σταματήσει να την παίρνει, η φαρμακοβιομηχανία που την παράγει θα κλείσει, πολλοί εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο και δεν θα έχουν χρήματα να ταΐσουν τα μούλικά τους, τα οποία θα αναγκαστούν να βγουν στα φανάρια για να ζητιανέψουν και θα τα πατήσει διερχόμενος αφηρημένος οδηγός που εκείνη τη στιγμή θα ακούει έφη θώδη στο ράδιο.

Μία εκ των φορών λοιπόν που το γλεπόκι χαπακωνόταν, και ενώ είχε ήδη τελειώσει το πρώτο κουτί αντιβίωσης και πήγαινε για το δεύτερο, τσουπ, να σου ένα μπιμπίκι στη πλάτη. Μέσα σε 2 λεπτά, είχαν εμφανιστεί άλλα τρία μπιμπίκια. Άρχισαν να εξαπλώνονται με γεωμετρική πρόοδο. Την άλλη μέρα το πρωί η πλάτη του γλεποκίου ήταν σαν παντζάρι και επειδή ως γνωστό δεν του αρέσουν τα παντζάρια, αποφασίζει να πάει σε γιατρό. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να τηλεφωνήσει στο ΙΚΑ να κλείσει ραντεβού:

Γλεπόκι: καλημέρα σας, για ραντεβού με παθολόγο…
Τηλεφωνήτρια: βεβαίως, πείτε μου τον αριθμό μητρώου σας
Γλεπόκι: 424242
Τηλεφωνήτρια: πολύ ωραία, Τρίτη, στις 17:00, στις 29 (μετά από 1,5 μήνα!)
Γλεπόκι: μα ξέρετε, είναι επείγον, πρέπει να πάω οπωσδήποτε σήμερα σε γιατρό
Τηλεφωνήτρια: ααα, λυπάμαι πολύ, αυτό είναι το νωρίτερο που μπορώ να σας κλείσω
Γλεπόκι: !
Τηλεφωνήτρια: μισό λεπτό, βλέπω εδώ ότι στο παράρτημά της Ολυμπιάδος, έχει σήμερα το απόγευμα ραντεβού
Γλεπόκι: (μα πόσο τυχερό είμαι!)
Τηλεφωνήτρια: τι ώρα θέλετε να σας κλείσω?
Γλεπόκι: (μα πόσο τυχερό είμαι!) (μπορώ και να διαλέξω?!)..

Κλείνει το ραντεβουδάκι
του, παίρνει το βιβλιαράκι του και την προκαθορισμένη ώρα βρίσκεται μπροστά στην πόρτα του ΙΚΑ. Ανεβαίνει τα σκαλιά της πολυκατοικίας για να συναντήσει έναν έρημο διάδρομο. Πουθενά ασθενείς. Άφαντοι γιατροί. Από το βάθος ακούγεται μια φωνή:

Φωνή: για τον γιατρό είστε?
Γλεπόκι: Γιατρό? Ποιον γιατρό? Δεν είναι ανθοπωλείο εδώ?

Χάπι end.

*Εθνικό Σύστημα εκμαΥλισμού

Τρίτη

Γλεπόκι

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, λιθοβολισμού, φάλαγγας κ.λπ. το γλεπόκι επιθυμεί να δηλώσει ότι 'το γλεπόκι' δεν είναι δημιούργημα του/της συγγραφέως. Είναι πιστή αντιγραφή (πατιτούρα, ξεπατίκωμα) του ομώνυμου ολ τάιμ κλάσικ κόμικ που όλοι (εγώ και η γιαγιά μου) λατρέψαμε πριν 10αριά χρόνια. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που οι εκδότες αποφάσισαν να μην κυκλοφορήσουν άλλο τεύχος (!). Έκτοτε αναρίθμητες προσπάθειες (μία) έχουν γίνει για τον εντοπισμό των κακοηθών αυτοχείρων που διέπραξαν αυτό το ανοσιούργημα, χωρίς καμία επιτυχία. Ως εκ τούτου δράττωμαι της ευκαιρίας να τζουρέψω το nick. Βεβαίως αν οι δημιουργοί το επιθυμούν, το nick θα αλλαχθεί πάραφτα*.

Μετά τιμής (15€)

Γλεπόκι






*διορία στους πνευματικούς γονείς του γλεποκίου να επικοινωνήσουν εντός 0,3 ημερών

Δευτέρα

Το ρημάδι

Παρασκευή και 13?Μη γίνεσαι προληπτικός. μαύρες γάτες, σαββατογεννημένοι γαλαζομάτηδες, σκάλες, ανοιχτές ομπρέλες και σπασμένοι καθρέφτες. Αυτά είναι μισαλλοδοξίες των αδαών...


Εντάξει λοιπόν, ξεκινάω, αγωνιώδες ψάξιμο στο ιντερνέτι για την ιδανική προσφορά. Για φλασάκι-εμπιθρι πλέιερ που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις: να έχει την εμφάνιση μοντέλου Αρμάνι, ταχύτητα Κεντέρη, μετά ντόπας, και ακουστική ισάξια με αυτή στη σκάλα του Μιλάνου (μα πως βολεύουν τόσο κόσμο σε μια σκάλα?). Και φυσικά να στοιχίζει λιγότερο από τη βενζίνη που χρειάζεται για να κάνεις τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα αλέ-ρετούρ (χωρίς να υπολογίσουμε τα 2/). Γουγλίζω από δω, γουγλίζω από κει και Το βρίσκω στη γνωστή, μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών . 4 γκιγκα, εφεμ, μπ3 και δε συμμαζεύεται.


Καφέ δεν κάνει βέβαια (άχρηστα μηχανήματα..) αλλά θα την παλέψουμε. Το παραγγέλνω και μετά από 2 βασανιστικές ημερούλες αναμονής μου παραδίδεται ζεστό-ζεστό. Αρχίζω και επεξεργάζομαι το καινούργιο μπλιμπλίκι και το επιδεικνύω σα γύφτικο σκεπάρνι σε φίλους και συναδέλφους «φανταστικό, πολύ καλός ήχος, γρήγορο και ευέλικτο, σαν την Κομανέτσι».


Δεν έχει περάσει 1h 32΄4΄΄ και το κουμπάκι voice down πάπαλα, αποφασίζει ότι δε θέλει πλέον να λειτουργεί. Όσο πιο πολύ πειραματίζομαι τόσο περισσότερο δυναμώνω τον ήχο. Τόσο περισσότερο αρχίζει να με αγριοκοιτά το boss. ωχ. ωχ ωχ. Οι γνωστές εσωτερικές σκέψεις: γαμ%$^ώτο, σε μένα έπρεπε να τύχει, γαμ$%^ώ τη μοίρα μου, μια ζωή γκαντέμης, τίποτα δε μου κάθεται, που ακολουθούνται από: ο νόμος του Μέρφι, μη πάρεις καινούργιο πράμα και δουλεύει το γαμί!@#$δι, και καταλήγουν ως συνήθως: θα πάω στο κατάστημα και θα τους ξε@#$%χέσω………στο διάλο και συ και ο γρύλος σου.


Καθότι έπρεπε να κάνω ταξιδάκι την ίδια μέρα, και το ήθελα το ρημάδι (έτσι θα αποκαλείται από δω και πέρα το flash-mp3 player-FM player), πάω από το κατάστημα που το πουλάει. Εκεί, ο υπάλληλος μου ανακοινώνει ότι θα μου το αντικαταστήσουν, αλλά δεν διαθέτουν το ίδιο ακριβώς και θα πρέπει να το παραγγείλουν ή να πάω να το πάρω από το υποκατάστημά τους στην GoodFruit (Ευκαρπία). Η περιοχή βρίσκεται στην άλλη άκρη της πόλης, δεν έχω πάει ποτέ και η πιθανότητα να βρω το κατάστημα είναι ίση με την πιθανότητα να βρεί ένας άντρας το σημείο τζι μιας γυναίκας την πρώτη φορά (ή οποιαδήποτε φορά εδώ που τα λέμε). Ο υπάλληλος μου κάνει ένα σχεδιάγραμμα που θα το ζήλευε και ο Πικάσο, οπλίζομαι με κουράγιο και υπομονή και ξεκινάω.


Ο ουρανός έχει αρχίσει να συννεφιάζει. Μπαίνω στην κούρσα και βρουρρρ. Οι πρώτες στάλες μετατρέπονται γρήγορα σε νεροποντή και οι ηλεκτρικές εκκενώσεις σχίζουν κάθετα τον ουρανό (ποιητική αηδεία).

Τhis is not a good sign σκέφτομαι (στα ελληνικά)...


Πάω σιγά σιγά και κοιτάω προς τα έξω μη χάσω την πινακίδα. Μια ξανθιά που πάει με 50, κολλημένη στο τιμόνι και κοιτά προς τα έξω με απόγνωση. Πρέπει να δίνω τραγική εικόνα στο φιλοθεάμων κοινό, σκέφτομαι. Με τα πολλά το βρίσκω το ρημαδομάγαζο και πάω στον 1ο όροφο να βρω τον υπάλληλο που θα με εξυπηρετήσει:


Αγανακτισμένος πελάτης: ναι, καλησπέρα
Υπάλληλος: καλησπέρα
Αγανακτισμένος πελάτης: είχα πάρει ένα ρημάδι από εσάς και μου το αντικατέστησαν και ήρθα εδώ να μου δώσετε ένα καινούργιο και..
Υπάλληλος: -
(με κοιτά σα βούρλο)
Αγανακτισμένος πελάτης: είναι ένα ρημάδι τύπου τάδε
Υπάλληλος (συνεχίζει να με κοιτά σα βούρλο): προσπαθώ να θυμηθώ από πού σε ξέρω
πελάτης: - (σκέφτομαι: ααα)
(τον κοιτάω σαν βούρλο)
Όση ώρα πραγματοποιείται αυτός ο διάλογος η υποβόσκουσα μουσικούλα του καταστήματος γυρνά σε ένα ωραίο b-Tάκη και ασυναίσθητα κουνιέμαι ανεπαίσθητα στο ρυθμό. Το ίδιο όμως (ασυναίσθητα) κάνει και ο υπάλληλος
Υπάλληλος: τώρα θυμήθηκα από πού σε ξέρω!! Από το Γομάτι!!
Έκπληκτος πελάτης: δεν το πιστεύω!


Καλοκαίρι του ΄05, είμαστε μαζεμένοι σε ένα χωριουδάκι κοντά στο ιερό πόδι της Χαλκιδικής καμιά 40αριά άτομα. Μας φιλοξενεί στο κτήμα-χωράφι του ένας φίλος-γνωστός γνωστού. Μουσικούλες ωραίες, ποτάκια, θαλασσίτσα και χορός. Μια από τις γραφικές φιγούρες της παρέας, ο Γιασεμόλινθος (το πραγματικό όνομα δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους (δεν το θυμάμαι)). Ο Γιασεμόλινθος λοιπόν κυκλοφορούσε ζάντα όλη μέρα, έσερνε το κορμί του δεξιόθεν και αριστερόθεν, λίκνιζε τους γλουτούς στους ρυθμούς των ασμάτων και φρόντιζε πάντα, ότι (μα ότι) και αν φορούσε, παντελόνι, μαγιό ή σορτσάκι, να είναι αρκετά χαμηλά ώστε να απολαμβάνουμε τη χαράδρα του Βίκου Αωού. Βουνό και θάλασσα ρε αδερφέ, δύο σε ένα!


Και να που τώρα ο Γιασεμόλινθος είναι το τυπάκι που στέκεται απέναντι μου και με κοιτά με γουρλωμένα μάτια. Υπάλληλος τώρα πια στη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων. Κελ σουρπρίζ! Αφού κάναμε το κατς (ακόμα πονάω) απ με το φιλαράκο, κατεβαίνω στο ισόγειο γιατί τελικά φαίνεται πως εκεί τα χουν τα ρημάδια. Ρωτάω έναν άλλο υπάλληλο:
Νοσταλγικός πελάτης: που τα έχετε τα ρημάδια?
Υπάλληλος νο2: -
(με κοιτά σαν βούρλο)
Νοσταλγικός πελάτης: - (ωχ (σκέφτομαι))
Υπάλληλος νο2: τι είναι αυτό? δεν έχουμε τέτοιο
Δουλεύειςεδώκαιδενξέρειςπαςκαλά πελάτης: είναι αυτό που κάνει αυτό και αυτό…
Υπάλληλος νο3: ε, μάλλον εννοείται τα ρημάδια ε? από εδώ…
Έκατσα αρκετή ώρα στο μαγαζί. Όταν βγήκα έξω η μπόρα είχε περάσει, είχε μπει το φθινόπωρο και η Μαρία Φαραντούρη and Friends είχε βγάλει καινούργιο δίσκο. Ρωτάω τον σεκιουριτά για οδηγίες και ξεκινάω. 3 φορές έκανα τον κύκλο της ευ(?)καρπίας. 2 φορές βγήκα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά σε παράλληλο δρόμο χωρίς έξοδο και 1 φορά στο δρόμο προς Καβάλα. Και για όλα ξέρετε τι φταίει. Παρασκευή και 13. Αίσχος.
ΥΓα: πάσα ομοιότης με πραγματικά πρόσωπα ή καταστήματα είναι εντελώς επιτηδευμένη
ΥΓβου: να ζητήσω συγνώμη από την peace για το μειωτικό τρόπο με τον οποίο μίλησα για τα βούρλα
ΥΓου: βούρλο, βλίτο, βλήμα, βλαμένος, δεν είναι πολύ εύηχα κοσμητικά επίθετα? Λες το βλ και γεμίζει το στόμα σου. Το βούρλο δεν έχει βλ, αλλά έχει ρλ!εξαίσιο!
ΥΓνουδου: αυτά τα αναπάντεχα συναπαντήματα με πρόσωπα από το παρελθόν δεν είναι σαν να βρίσκεις σε ένα παλιό παντελόνι ένα 50ευρω? Δεν το θυμόσουν αλλά χαίρεσαι πολύ που το βλέπεις και είσαι σίγουρος ότι θα περάσεις καλά μαζί του…